Viimeisin tieto koronaviruksesta.

A Blocin Food & Co -ravintolan ja Startup Saunan tiloissa koronavirusaltistus

A Blocin Food & Co -ravintolassa 9.–12.11. ja Startup Saunan tiloissa 10.–12.11. klo 8–16 olleella henkilöllä on myöhemmin todettu koronavirustauti (COVID-19).

Espoon kaupungin tartuntatautiyksikkö selvittää koronavirustaudille altistuneet ja ottaa heihin henkilökohtaisesti yhteyttä sekä asettaa heidät karanteeniin. Kaikki paikalla olleet eivät ole altistuneet.

Muiden henkilöiden osalta tartuntariski on todennäköisesti pieni, mutta koska altistumisen mahdollisuutta ei täysin voida sulkea pois, suosittelemme paikalla olleita tarkkailemaan mahdollisten koronavirustautiin sopivien oireiden kehittymistä kahden viikon ajan mahdollisesta altistumisesta.

Jos sinulla on tai sinulle tulee koronavirustautiin sopivia oireita (kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, väsymys, haju- tai makuaistin menetys, ripuli/vatsakipu), mene koronatestiin päästäksesi osoitteeseen koronabotti.hus.fi (Uudenmaan kuntien asukkaat) tai omaolo.fi (helsinkiläiset) tai ole yhteydessä työterveyshuoltoon tai kotikuntasi koronaneuvontaan (Espoon koronaneuvonta p. 09 816 34600 ma–pe klo 7–18, muina aikoina päivystysapu, p. 116117).

Lisätietoa koronaviruksesta saat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta: thl.fi/koronavirus.

Espoon toimintaohjeet löydät verkkosivulta:

 

Suosittelemme Koronavilkun käyttöä. Sen voi ladata puhelimeen osoitteesta https://koronavilkku.fi/. Koronavilkku ei kerro mahdollisista asentamistaan edeltävistä altistustilanteista. Jos käytät Koronavilkkua ja saat hälytyksen, toimi sovelluksen antamien ohjeiden mukaan.

Ystävällisin terveisin

Espoon tartuntatautiyksikkö