A Blocin tiimi vastaanotti Suomen paras innovaatio 2019 -palkinnon

A Bloc voitti NCSC Suomen paras innovaatio 2019 –palkinnon

Kauppakeskus A Bloc palkittiin Nordic Council of Shopping Centers Suomen Awards-gaalassa 8. lokakuuta 2019. A Bloc voitti Suomen paras innovaatio –palkinnon vuosittain järjestettävässä kilpailussa ja kilpailee nyt Pohjoismaiden parhaan innovaation tittelistä.

Otaniemessä sijaitseva ja hiljattain 1-vuotissyntymäpäiviään viettänyt kauppakeskus A Bloc osallistui NCSC Finland Awards 2019 –kilpailuun innovaatioyhteistyöalustallaan. Voiton myötä A Bloc kilpailee Pohjoismaiden parhaan innovaation tittelistä vuonna 2020 järjestettävässä NCSC Nordic Awards –gaalassa.

Olemme alusta asti pyrkineet tiivistämään yliopistoyhteistyötä Otaniemessä ja luomaan A Blocista dynaamisen pilotointialustan uusien teknologioiden testaukselle. Vuokralaiset ja me sitouduimme jo sopimusvaiheessa yhteistyöhön, jossa kauppiaat luovuttavat tilojaan ja avaavat liiketoimintakonseptejaan uusien innovaatioiden pilotointiin, ja me puolestamme etsimme Aalto-yliopiston ekosyysteemistä projekteja, jotka tuovat kauppiaille lisäarvoa. Tavoitteenamme on olla Suomen innovatiivisin kauppakeskus”, kertoo kauppakeskuksen toiminnasta vastaava Jatta Reijonen Aalto-yliopistokiinteistöistä.

A Blocin vuokralaiset ovat saaneet käyttöönsä projekteista syntyneet tulokset ja datan, joita he ovat voineet hyödyntää myynnin kasvattamiseen, markkinointiin tai omaan tuotekehitykseensä. Pilottiprojekteja on toteutettu jo muutamia. A Bloc osallistui muun muassa Euroopan suurimpaan hackathoniin, Junctioniin, jossa koodarit ratkoivat viikonlopun ajan vuokralaisten esittämiä haasteita, ja tutkivat Otaniemen ihmisvirtoja. Viimeisin esimerkki on ByDrone-palvelu, jossa on yhdessä kauppiaiden ja Aallon yhteisössä toimivan kasvuyrityksen kanssa kehitetty täysin autonominen drone-kuljetuspalvelu.

Palkinnon saajan valitsi kolmihenkinen tuomaristo, joka luonnehti A Blocia raikkaaksi ja tulevaisuuteen luotsaavaksi. Tuomaristona toimivat Pirjo Aalto (YIT), Maarit Pönni (Citycon) ja Anna Bevz (Loikka Works).

Vuoden innovaatio on raikas ja tulevaisuuteen luotsaava. Se on alusta, joka luo mahdollisuuden laajalle yhteistyölle yritysten, kauppakeskuksen ja käyttäjien kesken toiminnan kehittämiseksi ja alan tulevaisuuden käytännön haasteiden ratkaisemiseksi. Huomionarvoista on, että kehitys tapahtuu kauppakeskusympäristössä ja yritysten lähtökohdista. Vaikka tämä innovaatio on monessa mielessä vielä pilottiasteella, konkreettisiakin sovellutuksiakin on jo nähtävillä – mm. paljon näkyvyyttä luoneet drone-lähetykset sekä Junction-tapahtuma. Tuomaristo haluaakin rohkaista tämän vision kehittämistä kohti vakiintunutta toimintamallia”, tuomaristo perustelee valintaansa.

 

Lisätietoja

Jatta Reijonen
Kauppakeskusjohto
jatta.reijonen (at) aalto.fi

www.abloc.fi